De ce a fost asasinat Coreneliu Zelea Codreanu de Carol al-II-lea .

 
Carol al II lea a inteles ca dupa ce România avea sa intre în sfera de influenta economica a Reich-ului lui Adolf Hitler, acesta nu avea sa ezite un a-si exercita influenta politica. Si chiar daca Adolf Hitler si diplomatia National Socialista (cu exceptia unor fractiuni mistice din SS si SA) nu iubeau foarte tare Miscarea Legionara, totusi cel mai logic partener al Germaniei in România urma sa fie Corneliu Zelea Codreanu - ceea ce ar fi insemnat in cel mai bun caz pentru Carol al II-lea sa ajunga pe planul secundar al politicii romanesti (ceea ce nu a suportat niciodata) sau chiar sa fie detronat si exilat. Carol al II-lea a incercat sa impiedice această evolutie prin uciderea lui Corneliu Zelea Codreanu.
Dialogul dintre regele Mihai si maresalul Ion Antonescu din 23 august 1944 

 
Din pacate este doar transcrierea inregistrarii, fara necesara anexa audio care ar fi spulberat orice dubiu. Mai mult, nu este indicata nici o sursa a acestei transcrieri. Posibil ca placile originale sa fi fost distruse si sa nu mai avem posibilitatea sa auzim ce şi-au zis regele şi maresalul. La fel de posibil este ca transcrierea sa fi fost facuta inaintea distrugerii placilor, insa in acest caz textul a fost pastrat într-o arhivă (CNSAS?).
Zvastica - origini

 
Cuvantul svastica isi are originea in sanscrita suastika, insemnand orice obiect benefic sau aducator de noroc si in particular un semn facut pe obiecte si persoane pentru a indica norocul.
  Se pare că a fost utilizata pentru prima dată de locuitorii Eurasiei. Cu toate acestea, a fost adoptată în culturile vechi americane, aparent independent.  Astazi, svastica este folosita pe scara larga in ceremoniile religioase si civile din India. Majoritatea templelor indiene, casatoriile, festivalurile si sarbatoririle au ca decoratiune svastica.
  Utilizarea de catre national socialisti deriva de la miscarea nationalista germana timpurie völkisch, pentru care svastica era un simbol al identitatii  "ariane", concept pe care teoreticieni ca Alfred Rosenberg l-au echivalat cu rasa nordica, "rasa dominanta", cu originea in Europa de nord.
Zvastica in Romania
  Pe teritoriul României, cele mai vechi semne ale svasticii au fost gasite in Transilvania, la Bod (Brenndorf), langă Brasov, la Turda, dar ai in alte localitati, datand din epoca pietrei. De la arieni svastica a trecut in cultul crestin, si este forma primitivs a crucii. Cultul svasticii a continuat sa existe si in Dacia Romana.
Ea a continuat sa fie pastrata de popor de-a lungul timpului si putea fi gasita pe monumente, pe cusaturile nationale, pe podoabele bisericesti vechi. Acoperamantul mormantului Mariei de Mangop, a doua sotie a lui Stefan cel Mare, din 1477, este impodobit cu svastici. Ele se gaseau si pe pictura bisericii Trei-Ierarhi din Iasi .
[mai mult]
National Socialismul - pe scurt 

   
Nationalismul este o ideologie moderna contempoarna cu modenizarea. National-Socialismul (german) a fost ideologia si politica nationalista si anticomunista a Germaniei care au fost aplicate in timpul lui Adolf Hitler in statul german intre 1933 si 1945. In 1921 Adolf Hitler a devenit liderul Partidului Muncitoresc German Naţional-Socialist (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei / NSDAP), iar la 30 ianuarie 1933 cancelarul (prim-ministrul) Germaniei, al Reich-ului german, cunoscut drept Al treilea Reich.
 
 
 
 
Libertatea de exprimare 

   
Libertatea de opinie este garantata, cu conditia ca fiecare s-o pastreze intacta, si sa nu faca uz de ea! Se garanteaza libertatea de vorbire, de asociere, cu conditia ca nimeni sa nu conteste holocaustul.Este oare posibil ca în ditamai Procesul holocaustului sa fi fost neglijate probele, adica dovezile tehnice efective ale crimelor pentru care s-au judecat, condamnat si executat oameni ?
 

ARTICOLUL 30

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.

(
4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.

(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.

DREPTUL LA INFORMATIE

ARTICOLUL 31
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.

MITINGURILE SI DEMONSTRATIILE

ARTICOLUL 39
Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.
counter
Romania Doar pentru Romani
Protocoalele si razboiul psihologic 

Protocolul 14... Masele vor deveni atât de sătule de schimbările fără sfârşit ale administraţiei pe care noi le vom instiga printre creştini când vom submina instituţiile lor guvernamentale încât vor tolera orice din partea noastră.

Protocol 2... Există o mare forţă în mâinile guvernelor moderne care pune în mişcare spiritele popoarelor şi aceasta este presa... Dar guvernele sunt incapabile de a profita de această putere şi ea a căzut în mâinile noastre.
[mai mult]
 
„Antonescu reprezenta România, voi nu reprezentaţi pe nimeni"
   Semnificativ pentru prestigiul de care se bucura la Moscova Mareşalul Antonescu este si raspunsul dat de Molotov lui Lucreţiu Patrascanu, la 12 septembrie 1944, prezent la Moscova cu delegaţia româna pentru semnarea armistiţiului. Când Pătrăşcanu a întrebat de ce condiţiile de armistiţiu impuse de către U.R.S.S. României sunt mai grele decât cele oferite lui Antonescu, Molotov i-a răspuns: „Antonescu reprezenta România, voi nu reprezentaţi pe nimeni". Dar orice trădare se plăteşte scump, iar preţul trădarii a venit destul de repede. Primii care l-au simţit au fost generalii Mihai Racoviţă şi Gheorghe Mihail, primul ajunsese ministru de război, iar al doilea - şef al Marelui Stat Major si ambii făcusera parte din comitetul militar care răspundea de implementarea deschiderii „Porţii Iaşilor". Către începutul lunii septembrie 1944, s-au intensificat presiunile comandamentelor sovietice de subordonare a Armatei române, iar începând cu ziua de 7 septembrie, Armata română a intrat în subordinea Armatei sovietice, fiind împărţită la diferite grupuri de armate sovietice, iar Marinei române i-au fost debarcate echipajele la 3 septembrie şi înlocuite cu echipaje sovietice. Astfel, atribuţiile celor doi militari au fost serios ştirbite.
Răsplata trădării
După război, atât generalul Racoviţă, cât şi generalul Aldea, au fost întemniţaţi, primul la închisoarea din Sighet, unde moare în 1954, iar al doilea în închisoarea din Aiud, unde moare în 1949.
                                                                                         art-emis.ro
Cele 12 porunci ale comertului legionar
Miscarea Legionară, înfiintată în România interbelică de Corneliu Zelea Codreanu, e definită de Wikipedia ca ”o organizatie paramilitară teroristă de orientare nationalistă-fascistă, creată după modelul organizațiilor naziste SA si SS, cu un caracter mistic-religios, violent anticomunist, antisemit si antimasonic”.
[mai mult]
Contaminarea psihologica
Double click to edit
 
Contaminarea psihologică se referă la faptul că informaţiile despre care ştim că sunt false şi/sau irelevante ne influenţează reacţiile emoţionale şi comportamentale, chiar dacă noi nu dorim acest lucru şi/sau nu credem că acest lucru se întâmplă .
Aşadar, orice informaţie pe care o “pricepem” (înţelegem) este codată în mintea noastră ca fiind adevărată (adesea acest lucru se face prin procesări automate/implicite/inconştiente). Aceasta este o slăbiciune majoră a speciei noastre! Dacă nu reuşim să parcurgem Pasul 2, informaţia falsă/irelevantă rămâne în mintea noastră ca adevărată. Pasul 2 nu este parcurs atunci când: (1) primim prea multe informaţii deodată şi nu le putem analiza critic (resursele cognitive ale minţii umane sunt limitate);
[mai mult]